MX Kyro #25
 
I want to be the best that i can be !


Welkom op de website van MX Kyro #25


Kyro Grispen is een 14 jarige motorcrosser uit Echt. Hij raakt op 4 jarige leeftijd besmet met het motorcross virus en nam vanaf het moment dat hij 5 jaar jong was deel aan liefhebbers wedstrijden in België. In 2012 leerden we zijn huidige trainer Wesley Pittens kennen en besloten we om op een hoger niveau aan wedstrijden te gaan deelnemen bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging  (KNMV). In de jaren die volgden bleek dat Kyro naast een stukje potentie over een tomeloos doorzettingsvermogen beschikte. Ondanks een dubbele beenbreuk op 8 jarige leeftijd, gevolgd door een deels afgescheurde nier een jaar later bleef Kyro volharden in zijn grote droom, op een zo hoog mogelijk niveau de sport bedrijven waar hij zo veel passie voor heeft, rijden met zijn cross motor. In de jaren die volgden liet hij ieder jaar een mooie stijgende lijn zien. In 2014 behaalde hij een mooie 9e plaats in de klasse NK 65 cc kleine wielen om in 2015 dit resultaat te verbeteren met een 6e plaats in de eindstand van het NK 65 cc grote wielen. Omdat Kyro's groeicurve niet zo stijl verliep als zijn prestatiecurve nam hij ook in 2016 weer deel aan het NK 65 cc grote wielen en behaalde daar een schitterende 3 plaats in de eindstand. In 2017 nam hij deel aan het inmiddels Open Nederlands Kampioenschap 85 cc kleine wielen en ook hier behaalde hij, in een klasse waarbij ongeveer 10 rijders aanspraak konden maken op het podium, een hele mooie 4e plaats. Tevens was Kyro voor het seizoen 2017 opgenomen in de Nationale Motorcross Selectie, de kers op de taart voor zijn harde werken en de uitgelezen mogelijkheid om zijn doel, "to be the best that i can be" te bereiken. Ook voor 2018 en 2019 is hij weer in deze selectie opgenomen.

In 2019 zal Kyro deelnemen in de klasse 85 cc grote wielen in 2 wedstrijd reeksen die bekend staan als 2 van de zwaarste motorcrosscompetities in Europa, het KNMV ONK en de KNMV Dutch Masters of Motorcross. Rijders uit heel Europa komen naar Nederland om zich te meten met de Nederlandse top. Van de Dutch Masters zal het finale weekend plaatsvinden tijdens het Zwarte Cross festival met 150.000 bezoekers in 3 dagen.

Kyro wordt in zijn strijd naar de top gesteund door diverse bedrijven zonder wie motorcross op dit niveau niet mogelijk zou zijn. Deze bedrijven zijn: BCS Racing, Sint Joost - A. Noortman Transport en Grondverzet BV, Roosteren - Wickey Speeltoestellen - Grispen-Küppers Assurantiën en Financieringen VOF, Maasbracht - KTM Nederland - Malden, Prox Racing Parts - Nieuw-Vennep, Pittens Racing training en services, Vorstenbosch, HNR Racing, 's-Hertogenbosch - HK Suspension, Tiel - HGS Exhaust, Oss - JVH Designs, Balen. Kyro bedankt alle genoemde bedrijven voor hun inzet en zal zoals altijd alles geven om ze zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Tevens wil hij graag de mannen bedanken die zorgen voor de mooie foto's (zie de foto's op deze site) van alle wedstrijden Ron van der Bij, René Klein-Baltink, Niek Kamper en Floris van den Elsen, maar natuurlijk ook alle andere fotografen die foto's van hem maken.